Over ons

Made in the Middle

MiM vormt een platform voor bedrijven uit de maakindustrie in Midden-Nederland. Specifiek regio Amersfoort (gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest, Barneveld, Nijkerk en Woudenberg). 

Ons doel is om deze bedrijven met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Veel maakbedrijven hebben gelijksoortige uitdagingen waarmee zij dagelijks omgaan zoals: onderhoud, grondstof prijzen en – beschikbaarheid, opleiding personeel en -beschikbaarheid, Arbo, nieuwe productietechnieken en besturingssoftware.

Daarnaast zoeken veel bedrijven hun inkoop en toelevering in het nabije en Verre Oosten terwijl ze hun eigen buren vaak niet goed kennen. Door elkaar te leren kennen, kunnen we elkaar beter helpen deze uitdagingen aan te gaan. 

Per organisatie kunnen er meerdere mensen deelnemen aan de bijeenkomsten. De kosten voor het lidmaatschap bedragen 150,- euro per jaar. Deze zullen eenmaal per jaar in rekening worden gebracht.

Bestuursleden

Pim Jonkman - Voorzitter

Pim Jonkman is één van de oprichters en voorzitter van Made in the Middle. Hij is ruim 25 jaar eigenaar van Scope Design Strategy; een studio voor Industial Design.

Menno Bos - Secretaris

Menno Bos is in 2019 als secretaris toegetreden binnen het bestuur van Made in the Middle en combineert deze rol met zijn functie als commercieel directeur bij ITEQ Industries.

Edwin Renzen - Penningmeester

Edwin Renzen is sinds 2022 penningmeester binnen Made in the Middle en daarnaast directeur van Mobilitum; ontwikkelaar van lichte elektrische voertuigen.

Onze activiteiten

We organiseren viermaal per jaar een bijeenkomst, onderverdeeld in de thema’s:

  • MiM Café (een informele bijeenkomst bij één van de leden)
  • MiM Talk (informatieve bijeenkomst gekoppeld aan een thema)
  • MiM On Tour (een bezoek aan een maakindustrie-bedrijf in Nederland)

Tijdens deze bijeenkomsten wordt de gelegenheid geboden om in elkaars keuken te kijken, is er ruimte voor informeel contact en voor het delen van kennis.

Voordelen van het lidmaatschap

  • Je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de maakindustrie in Midden Nederland. Zowel vanuit de leden als vanuit de overheid, kennisinstituten en onderwijsinstellingen.
  • Via de bijeenkomsten en een informeel online platform kom je gemakkelijk in contact met andere makers.
  • Je bent van harte welkom op de regelmatig georganiseerde bijeenkomsten.
  • Met het lidmaatschap ondersteun je de lokale industrie en stimuleer je onderlinge samenwerkingen.

FAQ

Ontvangt het bestuur een vergoeding voor hun werkzaamheden?

Nee, het bestuur ontvangt geen vergoeding. Alle binnenkomende gelden worden gebruikt voor algemene kosten en kosten voor de bijeenkomsten.

Wat wordt er van een lid verwacht?

MiM verwacht van haar leden dat ze regelmatig op bijeenkomsten komen en daar een actieve bijdrage aan leveren. Op deze manier kunnen we elkaar goed leren kennen en kunnen we kennis en informatie delen.

Voor wie binnen mijn bedrijf is MiM interessant?

De bijeenkomsten worden meestal bezocht door de directieleden / management van aangesloten bedrijven. Afhankelijk van het thema sluiten daar soms kaderleden uit andere afdelingen bij aan (productie, ICT, engineering, productmanagement)

Welke organisaties passen binnen MiM?

Organisaties die losstaande hardware producten op seriematige wijze produceren. Qua bedrijfsgrootte mikken we op bedrijven met meer dan 5 personeelsleden.

Wat is de juridische vorm van MiM?

Mim is een vereniging met leden. Jaarlijks zal er een ledenvergadering plaatsvinden waarin het bestuur verantwoording aflegt over het afgelopen jaar.

Wat als MiM toch niet interessant voor mij blijkt te zijn?

Na een vrijblijvend bezoek aan een bijeenkomst zijn er geen verdere verplichtingen. Wanneer een bedrijf eenmaal is aangemeld en een factuur is verstuurd, is het lidmaatschap jaarlijks opzegbaar.