Verslag MiM meeting 5 – Back to school

Datum: 19-4-2016

Locatie: MBO tech college, Amersfoort

Op deze bijeenkomst komen we samen op het MBO tech college, waar afdelingsleider Mariette Harmsen onze gastvrouw is. Na wat huishoudelijke mededelingen van de voorzitter geeft Mariette een heldere presentatie over de opbouw van het MBO zoals die vandaag de dag is opgezet. Er zijn ook twee studenten Yassin en Mats aanwezig die uitleggen hoe zij op deze opleiding terecht zijn gekomen en wat hun dromen en verwachtingen zijn.

Na de presentatie geven Mats en Yassin een rondleiding door respectievelijk de WTB werkplaats en de Electronica werkplaats en laten veschillende projecten zien. Docent Laurens Rouvoet geeft uitleg over de nieuwe richting Mechatronica op niveau 4 en laat zijn praktijk lokaal zien.

Na de rondleiding is er tijd om onder het genot van een hapje en een drankje verder te discussiëren over de relatie tussen onderwijs en maakindustrie. Deze discussie zal worden samengevat in een aparte memo en die zal MiM publiceren om haar standpunt over de aansluiting met het onderwijs te delen. Maar als er een onderwerp naar boven kwam is dat het onderwijs en de maakindustrie elkaar beter moeten leren kennen. MiM denkt hier een belangrijke rol in te kunnen spelen.

Huishoudelijke mededelingen

  1. Als vereniging dienen we elk jaar een ALV te organiseren waarin het bestuur decharge wordt verleent. Deze zal op de eerste bijeenkomst van 2017 plaatsvinden.
  2. Op de eerste ALV zal ook de begroting worden gepresenteerd die de kascommissie zal hebben gecontroleerd. Derk van Etten van Nevima stelt zich beschikbaar voor de kascommissie.
  3. Op 23 juni staat een excursie gepland voor een bezoek aan Bloks. Deze firma heeft eerder een presentatie gegeven op het gebied van 3D printen. Details hierover volgen later.
  4. Thomas van Daal wordt voorgesteld als nieuwe secretaris van het bestuur. Hij kondigt aan dat als eerste project de vernieuwde website wordt gelanceerd. Hierover zal iedereen binnekort worden bericht.